Επιστολή Γιάννη Β. Κοτρώνη

Ο συγχωριανός μας Γιάννης Β. Κοτρώνης μας έστειλε το κείμενο που ακολουθεί. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Αγαπητοί συγχωριανοί, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου του χωριού μας της Μουσουνίτσας, επιθυμώ να εκφράσω κάποιες απόψεις και προβληματισμούς με αφορμή και τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν.

«Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» έλεγε ο αρχαίος φιλόσοφος Σόλων! Δηλαδή όταν μάθεις να διοικείσαι θα μάθεις και να διοικείς.

Ανά τους αιώνες η μορφή και ο τρόπος διοίκησης είχε ως βάση την προαναφερόμενη ρήση, η οποία έγινε πηγή έμπνευσης για τη διοικητική πυραμίδα Κράτους, οργανισμών, επιχειρήσεων, συλλόγων κλπ.

Σύλλογος σημαίνει συλλογικότητα, ενότητα, κοινές απόψεις, σωστές αποφάσεις και εκφράζει την αλληλεγγύη, την πολιτιστική συνέχεια και κάθε ενέργεια προς το συμφέρον όλων των κατοίκων.

Οι αρχαιρεσίες του συλλόγου δεν άπτονται καμμιάς πολιτικής ιδεολογίας , αλλά πραγματοποιούνται για την εμβάθυνση και εμπλουτισμό της διοικητικής του δομής με την προσθήκη και άλλων εκλεγμένων μελών που θέλουν να προσχωρήσουν στο σύλλογο και να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις και τα πεπραγμένα του συλλόγου.

Χωρίς την ιεραρχία, τις γνώσεις, την εμπειρία και την εξειδίκευση δεν είναι δυνατόν να ληφθούν και να εφαρμοσθούν λειτουργικές αποφάσεις.

Για το Σύλλογο του χωριού μας, εκτός των παραπάνω, απαιτείται:

Συμμετοχή από όλους, Ενότητα, Ομαδικότητα, Συνοχή, Γνώση και απόκτηση εμπειρίας στα τεκταινόμενα και το σκοπό του Συλλόγου.

Δεν περισσεύει κανένας!!! Είμαστε πολύ λίγοι και δεν πρέπει να γίνουμε λιγότεροι.

Όλοι θέλουμε την διατήρηση των παραδόσεων του χωριού μας και όλοι θέλουμε να μείνουν καλά ριζωμένα μέσα μας και στη ζωή μας ήθη και έθιμα που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στη ζωή των προγόνων μας.

Όλοι θέλουμε να νοιώθουμε την …ανάσα του χωριού μας στη μνήμη μας και στην ψυχή μας.

Προσωπικά αναγνωρίζω και επαινώ τον πρόεδρο του συλλόγου και τα μέλη για την προσπάθεια που καταβάλλουν, αναλώνοντας προσωπικό τους χρόνο και συχνά με δικά τους οικονομικά μέσα για τη διατήρηση της επαφής όλων μας με τις ρίζες μας συναντώντας δυσκολίες όπως τα τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Ελάτε όλοι στο Σύλλογο του χωριού μας, ελάτε ως νέα μέλη για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη και κυρίως εμπειρία και γνώση για τα τεκταινόμενα και τις διαδικασίες εφαρμογής των αποφάσεων.

Η εξασφάλιση της μελλοντικής μας πορείας απαιτεί σωστές αποφάσεις και όραμα

Και αυτό θα γίνει με την ΕΝΟΤΗΤΑ!!! 

Κάθε πολιτιστικός σύλλογος εκφράζει και …τη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, ηθών και εθίμων που αποτελούν την διαχρονική πολιτιστική εξέλιξη των χωριών που εκπροσωπούν.

Ελάτε ΟΛΟΙ σε έναν ενωμένο Σύλλογο για τη διασφάλιση της συνοχής, αρχών και παραδόσεων, κοινών στόχων προόδου του χωριού μας και τη διατήρηση της «ρίζας» της Μουσουνίτσας μας.

Γιάννης Β. Κοτρώνης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρωτοχρονιάτικη Πίττα 29 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιάτικη Πίττα 2023